Nazorg instructies Permanente Make-up

Hoe kan ik mijn permanente make-up zo lang mogelijk mooi houden?

Waarom nazorg instructies voor een permanente make-up behandeling nodig?

Voor een snelle genezing en het mooiste resultaat zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Daarom heb ik nazorginstructies voor de komende 14 dagen en op de lange termijn samengevat. Ik wil immers dat uw permanent make-up (hierna PMU) zo lang als mogelijk mooi blijft. Daarom verzoek ik u de onderstaande nazorginstructie zorgvuldig te lezen en na te leven.

Een pas aangebrachte cosmetische tatoeage of PMU is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren of pigmenteren is ontstaan, heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ongeveer 14 dagen genezen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de PMU absoluut belangrijk en noodzakelijk.

Nazorg instructies permanente make-up behandeling:

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raad ik de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

Wilt u de nazorginstructies rustig nalezen?

Ik begrijp dat de informatie op deze pagina best veel in een keer is om door te nemen. Daarom kunt u de nazorg instructies downloaden en vervolgens in uw eigen tijd rustig nalezen.

Belangrijk om te weten

Zoals u in het toestemmingsformulier heeft gelezen en voor akkoord heeft getekend, wordt de PMU gedurende de genezing na 1 week lichter van kleur. Dit is normaal. Daarom worden wenkbrauwen en lippen meestal duidelijk (veel) donkerder ingezet dan u mogelijk mooi vindt, juist om na genezing nog voldoende kleur te kunnen garanderen.

Zoals u in het toestemmingsformulier hebt kunnen lezen is PMU een accent en geen vervanging van gewone make-up.

Eventuele opmerkingen over de geplaatste PMU binnen 8 weken na de laatste behandeling melden!

Genezing van wenkbrauwen

Genezing van eyeliner

Genezing van lippen

Controle behandeling voor de permanente make-up

U heeft recht op 1 kosteloze controlebehandeling na 6 weken. Er is op de dag van het zetten van de PMU direct een afspraak gemaakt. Indien u deze afspraak niet kunt nakomen of indien er om bepaalde redenen nog geen afspraak gemaakt is, dan vervalt na 2 maanden na de eerste behandeling uw kosteloze nabehandeling. Zorg dat u zeker 24 uur van te voren laat weten indien u niet aanwezig kunt zijn, om onnodige kosten te voorkomen.
Indien u geen gebruik wenst te maken van de kosteloze controlebehandeling ontvangt u in geen geval geld retour.
Bij een controle behandeling gelden dezelfde voorzorgmaatregelen, als wanneer u voor het eerst de PMU laat zetten.

Opfris behandeling

Permanent Make-up klinkt heel permanent. Dit is ook wel zo want het pigment blijft altijd in uw huid, echter u gaat zien dat na verloop van tijd het pigment steeds lichter wordt. Dit is normaal, want de huid is onderhevig aan cel vernieuwing, omgevingsinvloeden en uw eigen zorg. Iedere huid is uniek en daarom zal de PMU bij de ene persoon sneller vervagen dan bij de andere persoon.
Vooral bij wenkbrauwen is dit goed te zien. Wenkbrauwen worden in principe luchtig in de opperhuid gezet omdat ze ‘natuurlijk’ moeten overkomen. Daarom gaat u constateren dat de wenkbrauwen weer een opfrisbeurt behoeven na 1 jaar.
Wees dat voor en houdt uw PMU mooi door ze jaarlijks te laten opfrissen!

De actuele kosten van een opfrisbehandeling van uw PMU kunt u bekijken op de prijslijst. Als u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met mij.