Privacy Policy

HomePrivacy Policy

Uw privacy vindt Cosmetic Xpert belangrijk

Cosmetic Xpert, gevestigd aan Van der Waalsstraat 3 6164 BK Geleen, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
cosmeticxpert.nl
Van der Waalsstraat 3
6164 BK Geleen
+31624856378

Ilona van der Sande is de Functionaris Gegevensbescherming van Cosmetic Xpert. Hij/zij is te bereiken via info@cosmeticxpert.nl.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Cosmetic Xpert verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website
  • Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Cosmetic Xpert verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van u:

  • gezondheid

Het is enorm belangrijk dat u voor een behandeling aangeeft of er gezondheidsproblemen zijn wanneer u PMU wilt laten zetten. Dit wordt tevens gevraagd op het intakeformulier. Deze intakeformulieren worden 7 jaar veilig bewaard en kunnen alleen opgevraagd worden door de GGD ivm een inspectie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Cosmetic Xpert verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren
  • Cosmetic Xpert verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming

Cosmetic Xpert neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Cosmetic Xpert) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Cosmetic Xpert bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Intakeformulieren met persoonlijke gegevens als (naam, adres, telefoon, email en geboortedatum) en een gezondsheidsverklaring worden 7 jaar veilig bewaard en kunnen alleen opgevraagd worden door de GGD ivm een inspectie.
Gegevens die wij nodig hebben én waar wij wettelijk toe verplicht zijn (voor de belastingdienst o.a. ) worden 7 jaar bewaard.
Voor de nieuwsbrief (gemaakt in MailChimp) kun je jezelf direct uitschrijven via een link onderin elke nieuwsbrief of neem contact op via info@cosmeticxpert.nl.

Delen van persoonsgegevens met derden

Cosmetic Xpert deelt uw persoonsgegevens alleen met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting.

Denk hierbij aan de belastingdienst of de GGD t.b.v. een inspectie.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Cosmetic Xpert gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Cosmetic Xpert en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@cosmeticxpert.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Cosmetic Xpert wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: autoriteitpersoonsgegevens.nl

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Cosmetic Xpert neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@cosmeticxpert.nl