Behandeling Permanente Make-up

Hoe verloopt de behandeling van permanente make up?

HomePermanente make-upBehandeling Permanente Make-up

U wilt graag permanente make-up laten aanbrengen

In ons instituut wordt gewerkt volgens de HAMCODE en de strenge regels van de GGD. We werken met veilige apparatuur en pigmenten van topkwaliteit.

Met een flinterdunne steriele naald wordt een speciaal veilig pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij een tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, wordt permanente make-up langzaam lichter. Gemiddeld blijft de pigmentatie twee tot vijf jaar mooi, vaak nog langer. Onze pigmenten zijn kleurvast en worden na verloop van tijd niet rood of blauw. Toch is het van belang dat u van tijd tot tijd de PMU laat opfrissen. Indien u al klant bent bij Cosmetic Xpert sturen wij u op tijd een bericht voor een gratis check-up.

Hoe verloopt de permanente make-up behandeling?

De behandeling wordt volledig afgestemd op uw gezichtsuitdrukking en wensen. Tijdens de intake (eerste afspraak) zal de gezichtsvorm en juiste pigmentkleur worden geanalyseerd en wordt er een toestemmingsformulier samen ingevuld. Dit is een korte vragenlijst over uw gezondheid, die nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen.

Alvorens met de behandeling is begonnen is wordt voorgetekend met potloden hoe het resultaat zal zijn, om zeker te zijn van de juiste kleur en stijl. Indien dit toch niet naar uw wens is, kan dit direct worden veranderd! Na de behandeling krijgt u een nazorgformulier en een verzorgingscrème mee om zo uw permanente make-up langer mooi te houden.

Bij iedere behandeling worden nieuwe naalden gebruikt om de steriliteit en hygiëne te garanderen. De naald wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald en na gebruik vernietigd.

Verdovende Emla crème/ pijnstilling

Mocht u voor het aanbrengen van uw permanente make-up pijnstilling willen, kunt u gebruik maken van een verdovende (Emla) crème. Dit is zeker een aanrader.

Let op! U dient deze crème zelf op recept aan te vragen bij de huisarts, en vervolgens mee te brengen naar de praktijk. Alvorens de behandeling zal plaatsvinden, wordt de Emla crème volgens gebruiksaanwijzing aangebracht door de permanente make-up specialist.

Deskundig en secuur

Permanente make-up behandling voor Maastricht en omstreken

Voorzorg instructies

 • Contactlenzen uit tijdens de eyeliner pigmentatie en bril meenemen.
 • Preventief Zovirax crème of Aciclovir op doktersrecept voor een lipbehandeling.
 • Geen alcohol drinken en/of geen aspirine slikken 24 uur voorafgaande aan de behandeling.
 • Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts)
 • Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan het pigment uit de wond spoelen.
 • Gebruik geen wimpergroeiserum 2 maanden voor de eyeliner behandeling. Dit maakt de huid zodanig dun dat er sneller bloedingen kunnen optreden met pigmentverlies- en migratie als gevolg.
 • Wimperextensions 2 maanden voor de eyeliner behandeling verwijderen. Door de lijm die hiervoor gebruikt wordt neemt de huid het pigment niet goed op.
 • Longlasting (24 uurs) lipstick minimaal 2 maanden voor de lipbehandeling mee stoppen. Deze lipsticks leggen een laagje over de huid, waaardoor de huid het pigment niet goed opneemt.

Let op!

 • Indien u camouflage laat aanbrengen na bestraling- of operatie littekens, raadpleeg dan eerst uw behandelend arts.
 • Indien u bij een dermatoloog onder behandeling bent, raadpleeg deze dan alvorens u besluit permanente make-up te laten aanbrengen.
 • Indien u zwanger bent, wordt het aanbrengen van een cosmetische tatoeage of permanente make-up afgeraden.

Deze nazorginstructies zijn bedoeld voor als u net een permanente make-up behandeling heeft gehad.

Voor een snelle genezing en het mooiste resultaat zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Daarom hebben wij nazorginstructies voor de komende 14 dagen en voor op de lange termijn samengevat. Wij willen immers dat uw permanent make-up (hierna PMU) zo lang als mogelijk mooi blijft.

Bekijk instructies